Wedstrijd verslag Snertpartij 2022 op zaterdag 24 september 2022 te Amsterdam

Op zaterdag 24 september 2022 werd voor de 48e keer De Snertpartij gehouden. Bij het krieken van de dag werd in de motregen het veld gelegd, om 10.00 uur was het droog , waren alle kaatsers present en kon een ieder minimaal 3 partijen kaatsen. Om klokslag 12.00 uur werden de partijen stil gelegd om met z’n alleen een bord dampende erwtensoep met roggebrood en spek te gaan eten op het ondertussen zonovergoten veld. Tijdens dit kort intermezzo werd De Snertbokaal door De Snertpartij commissie toegekend aan Lolke Bierma, voorzitter van Kaatsclub Amsterdam, als dank voor de tomeloze inzet van-voor en in belang van het FBA kaatsen.
In de A-klasse werd de 1e prijs gewonnen door Klaas Sjoerd Koopmans (Witmarsum), Sjoerd Atze de Jong (Witmarsum) en Kees Adema (Zaandam). De premie in de A-klasse was voor Tim Bartels (IJmuiden), Tymen van Dijk (Amsterdam), Willem Rienks (Harfsen).
In de B-klasse werd de 1e prijs gewonnen door Kees Sikkema (Dronten), Lolke Bierma (Castricum), Berend Smit (Uithoorn). De premie in de B-klasse was voor Lydia van Mourik (Alkmaar), Sjoerd Feenstra (Dronten), Sieger Siderius (Dronten).
Voor alle prijswinnaars was er een rollade en de 1e prijswinnaars kregen ook een herfstkrans van kastanjes. Zij die geen prijs hadden gewonnen, gingen echter niet met lege handen naar huis. Van secretaris Marcus Frietema kregen zij een zakjes zonnebloem pitten, want wat meer pit kunnen zij volgend jaar wel gebruiken.
Bijgaand in chronologische volgorde de foto’s van De Snertpartij, vanaf het zoeken van kastanjes, erwtensoep koken, veld leggen, prijsuitreiking, de nazit en op zondag braden van de rollade.

In 2023 bestaat de FBA 100 jaar met onder andere:

Het Open Nederlands Kampioenschap Zaalkaatsen in Wijk aan Zee, de Jubileum partij in Dronten en op zaterdag 24 juni 2023 in Amsterdam het NK-Dames kaatsen / de Dames Bond