Kaatsclub Amsterdam is:

  • een kleine, maar zeer gedreven en actieve, succesvolle, kaatsvereniging buiten Friesland
  • één van de oudste sportverenigingen in Amsterdam
  • in 1897 mede oprichter en lid van de huidige KNKB (Koninklijke Nederlandse Kaatsbond)
  • aangesloten bij de FBA (Federatie van Buiten Afdelingen)
  • ingeschreven bij de KvK (kamer van Koophandel) Amsterdam onder nummer 40539128

De meeste kaatsers en leden van Kaatsclub Amsterdam hebben hun roots in Friesland, wonen in en rondom Amsterdam en houden van dat spel met kleine leren bal,  ‘kaatsen’.

Kaatsen is een balsport, welke al eeuwen beoefend wordt, niet alleen in Friesland, maar ook daarbuiten in Nederland, Belgie, Frankrijk, Italie, Catalonie en zelfs in Zuid Amerika en is een echter zomer sport.

Vanuit het kaatsen zijn later en vrij recent respectievelijk tennis, wall-ball, squash en padel ontstaan.

Om een indruk te krijgen van de kaatssport zie: https://www.youtube.com/watch?v=GVKXU16xnFA

Natuurlijk ben je van eind maart t/m eind september op de dinsdagavond van 19.00-21.00 uur van harte welkom een kijkje te komen nemen op de trainingsavond op veld no. 11 van Sportpark de Eendracht te Amsterdam-Geuzenveld, aan de  Bok de Korverweg 4 1067 HR Amsterdam, https://www.sportparkdeeendracht.nl . En als je het leuk vindt, sla je gewoon een balletje mee.


Daarnaast organiseert Kaatsclub Amsterdam jaarlijks meerdere wedstrijden/toernooien met deelname uit o.a. Friesland, overige kaatsverenigingen buiten Friesland en zelfs uit Belgie.

Af en toe wordt een Nederlands Kampioenschap (NK) gehouden in en bij Kaatsclub Amsterdam. De eerstvolgende editie is in juni 2023 en betreft het NK dames kaatsen.

Meer weten van en over Kaatsclub Amsterdam, zie verder op deze website www.kaatsclubamsterdam.nl of mail naar info@kaatsclubamsterdam.nl