NK dames kaatsen in Amsterdam

Op zaterdag 24 juni 2023 werd op een mooie, zonovergoten, dag het NK dames gehouden in Amsterdam.
Dit geheel in het teken van 100 jarig jubileum van de Federatie van Buitenafdelingen.

De organisatie en sfeer was als vanouds op niveau. Alle keurmeester functies bezet, de blikvanger deed het weer goed, maar ook de meer dan 50 banieren rondom rondom het veld en 2-tal A0 stoepborden met gehele historie van Kaatclub Amsterdam maakte weer het verschil.
Ook de catering was net ff anders. Geen wit beeldje kas of ham, maar diverse pistolets met zoete of hete kip, dan wel een broodje met een echte van Dobbe. Maar net het oog op tropische temperatuur ook doorlopende koud water dragers & watermeloen voor alle ruim 200 aanwezigen.

De organisatie van het NK was duidelijk herkenbaar aanwezig. Niet in strak pak en met nors gezicht in de bestuurstent.
Nee gewoon allemaal in korte, blauwe, broeken, spier wit overhemd en daarbij losjes dragend blauw jubileum stropdas en oranje hoed & een en al positief uitstralende lach/ gastheer/ vrouw schap.

Er stonden 17 parturen op de lijst waaronder 3 parturen uit de buitenafdelingen.
In de eerste omloop moest de Earrebarre uit Den Haag, met Annemiek Korf en Anne Monfils, het opnemen en afleggen tegen het zwaar favoriete partuur uit Huizem.
Groningen Wageningen bereikten wel de 2e omloop.

De 3e prijs ging naar het partuur uit Malkum met de speelsters Anouk Smink, Larissa Smink en Gerde Lyklama à Nijeholt.

In finale kon Earterrein met Roelie, Corrie Kroondijk en Jeska Terpstra het niet ‘bolwerken’ en pesten genoegen nemen met de
premie.

Het partuur van Huizem met
Annelien Broersma, Anne-Dieuwke Dijkstra en Marrit Zeinstra won oppermachtig het NK dames.

Na de prijsuitreiking door de KNKB had Kaatsclub Amsterdam nog een extra, speciale, prijs voor 1e prijs winnaars. Een unieke, blauwe, badjas met zowel op voor en schieter zijde tekst en logo ‘NK dames Amsterdam 2023’

… en na afloop bleef het nog lang onrustig in Amsterdam….