2002 - bovenslag - Roggebrood met Spek

Op zaterdag 21 september, exact 100 jaar na oprichting van de Kaatsclub Amsterdam, werd de Snertpartij gehouden op het gezellige complex van kv Watervliet te Beverwijk, "de Bovenslag". De Snertpartij was enerzijds de afsluiting van alle activiteiten rondom het 100-jarig jubileum van de Kaatsclub Amsterdam en anderzijds de aftrap voor de komende 100 jaar. Om 9.15 uur melden de ca. 60 deelnemers voor een aangekleed ontvangst met koffie en jubileumgebak. Om 09.45 uur vond een korte plechtigheid plaats. Rond het middaguur werd het kaatsen traditioneel onderbroken voor de snert. Tijdens de snertmaaltijd werd het bestuur van de Kaatsclub Amsterdam aangenaam verrast door het feit dat de snertpartij commissie had besloten "de snert pollepel" (= jaarlijkse wisseltrofee) vanwege het jubileum dit jaar toe te kennen aan Amsterdam.

2002 - bovenslag - 1e prijs A-Klasse Bij de senioren (A-klasse) werd de eerste prijs gewonnen door Marco Lautenbach (Amsterdam), Simon v.d. Gaast (Den Haag) en Lolke Bierma (Purmerend). De tweede prijs ging naar Jan Willem van Beem (Dronrijp), Wopke Dotinga (Hoofddorp) en Pieter Agema (Wieringerwerf). De derde prijs was voor Arjen Hettinga (Den Haag), Riemer Aant van Beem (Haarlem) en Oane Zijlstra (Wageningen). De vierde prijs was voor Johannes Brolsma (Wageningen), Richard Beukema (Den Haag) en Jelmer Posthuma (Den Haag).

2002 - bovenslag - bestuur Bij de senioren 45+ werd de eerste prijs gewonnen door Rinze v.d. Berg (Wieringerwerf), Wijtse Bijlsma (Castricum) en Gerd Wouters (Haarlem). De tweede prijs ging naar Henk Visbeek (Vianen), Cees Brok (Joure) en Simon van Beem (Dronrijp). De derde prijs was voor Jan v.d. Linden (Amsterdam), Tiete de Boer (IJmuiden) en Sieger Siderius (Dronten). De 4e prijs was voor Gerrit Sijtsema (Zaltbommel), Jan Pols (Beverwijk) en Fokke Jansma (Ursem).

Bij de senioren (B-klasse) werd drie maal gekaatst volgens zaalkaatssysteem. De eerste prijs werd gewonnen door Bert van Kalsbeek (Wageningen), de tweede prijs ging naar Jelle Visser (Castricum), de derde prijs was voor Trudy Roubos (Hank-Dussen), de vierde prijs was voor Wiebe Van Ommen (Den Haag) en de vijfde prijs was voor Anneke de Vries (Wageningen).

De prijzen bestonden uit rollades en wederom speciaal daartoe aangemaakte jubileum medailles. De dag werd, na de prijsuitreiking, afgesloten met een hapje en een drankje.