Go to ...

Kaatsclub Amsterdam

Alles over Kaatsen in Amsterdam

Zoeken

RSS Feed

september 18, 2021

Geslaagde kaatswedstrijd in Amsterdam


Op Pinkster zaterdag, 7 juni, organiseerde Kaatsclub Amsterdam een door elkaar loten KNKB-FBA wedstrijd in A + B klasse bij op sportpark De Eendracht te Amsterdam-Geuzenveld. Een zonovergoten dag, rond de 30 graden en weinig wind. Door  wedstrijd sponsor Marcus Frietema Afbouw te Amsterdam kon een ieder winnend partuur een leuk, met oog op naderende WK, passend oranje getinte prijzen beschikbaar gesteld worden.

In de A-klasse werd er een ½ competitie gekaatst. Tot twee keer toe ‘vijf eersten gelijk’, waarvan eenmaal met ‘alles aan de hang’. In de spannende laatste partij om de 1e en 2e prijs won het partuur  van Harmen Tjalling Holwerda (St. Job in ’t Goot), Liron Siderius (Dronten) en Franke Ferwerda (Maarsen) met 5-4 en 6-4 van het partuur van Jouke de Jong (Dronten), Simon van der Gaast (’s Gravenhage) en Marinus Grond (Utrecht).

In de B-klasse werd er in een 2-tal poules gekaatst,. In de finale om  prijs en premie won het partuur van Sjoerd Feenstra (Dronten), Siebe van der Zee (Lelystad) en Roel Westerhof (Alkmaar) met 5-3 en 6-4 van het duo Jessica Huizinga (Amsterdam) en Maurice Noorman (Krommenie). In de kleine finale won het partuur van Jelle Visser (Castricum, Tony Gijswijt (Badhoevedorp) en Kees Sikkema )Dronten’ met 5-3 en 6-6 van het partuur van Haije Nicolay (Alkmaar), Nynke Brandsma (Amsterdam) en Wopke Dotinga (Hoofddorp).

Franke Ferwerda werd uitgeroepen als beste kaatser van de dag en mag zich tot volgend jaar de eigenaar  noemen van de daarbij behorende wisselprijs  in de vorm van een ´heus´ Amsterdammertje.

Na afloop van de wedstrijd gaven veel kaatsers gehoor aan de uitnodiging om bij Fokje Siderius en Tony Gijswijt in Badhoevedorp te gaan BBQ-en