Go to ...

Kaatsclub Amsterdam

Alles over Kaatsen in Amsterdam

Zoeken

RSS Feed

september 22, 2021

Snertpartij 2016


IMG_6024

Zeer geslaagde SnertpartijIMG_6045

Op zaterdag 1 oktober 2016 werd onder ideale omstandigheden (weerman Pietje Paulusma zat er weer eens helemaal naast) de 42 editie van de Snertpartij gehouden op het knusse veld van kv HBC aan de Spoorsingel te Beverwijk. De traditionele en bijzondere afsluiting van het kaatsseizoen van de FBA (Federatie van Buiten Afdelingen). Traditioneel omdat deze voor de 42e maal gehouden werd, bijzonder omdat klokslag 12.30 uur het kaatsen werd stilgelegd om met z’n allen een bord dampende erwtensoep en roggebrood met spek te gaan eten.

In de A-klasse ging de 1e prijs naar het partuur van Marcus Frietema (Amsterdam), Nolke Bergstra (Grou) en Maurice Noorman (Krommenie) . Zij waren over de gehele wedstrijddag het meest constante partuur al moest\en zij in de finale nog vol aan de bak, voordat er met 5-4 6-6 gewonnen kon worden van het partuur van Kees Adema (Amsterdam), Thomas Frietema (Amsterdam) en Jort Oving (Den Haag).IMG_6033

In de B-klasse was het partuur van Germ Dijkstra (Amsterdam), Sybren Feenstra (Dronten) en Sieger Siderius (Dronten) oppermachtig en de terechte 1e prijswinnaar. De premie was voor het gelegenheidspartuur van Wybren v.d. Wout (Leeuwarden), Tony Gijswijt (Badhoevedorp) en Fokje Siderius (Badhoevedorp).

In de C-klasse werd ook 3 keer gekaatst in wisselende partuur samenstellingen. De 1e prijs was voor Jelle Visser (Castricum) met de volle 21 eersten voor en slechts 6 eersten tegen, op de voet gevolgd door Lydia van Mourik met eveneens 21 eersten voor, maar met 9 tegen eersten. De 3e prijs werd gedeeld door Harm Dijkstra (Heemskerk) en Andries Deinum (Alkmaar) met beiden evenveel eersten voor als tegen.

Voor alle prijswinnaars was er echte Spakenburger rollade en voor de 1e prijswinnaars waren er unieke en creatieve ‘herfstkransen met stoofperen en kastanjes’.

Tijdens de snert maaltijd werd Tony Gijswijt, lid van Kaatsclub Amsterdam, voor een jaar de eigenaar van ‘snertpartij pollepel’, vanwege zijn bijdrage aan de kaatssport in het algemeen en de FBA en Kaatsclub AmstIMG_6039erdam in het bijzonder. Zo organiseerde Tony al voor de 2e keer op rij een kaatswedstrijd in Kaatsheuvel, heeft hij Kaatsclub Amsterdam van een nieuwe website voorzien en heeft hij weer een oude traditie in ere gebracht, door bij deelname aan FBA kaatswedstrijden het gehele gezin mee te nemen.