Go to ...

Kaatsclub Amsterdam

Alles over Kaatsen in Amsterdam

Zoeken

RSS Feed

januari 17, 2022

Snertpartij 2013


    Op zaterdag 28 september werd onder een  heerlijk najaarszonnetje de ‘Snertpartij’ gehouden bij het altijd knusse veld van kv HBC aan de Spoorsingel te Beverwijk. De 'snertpartij' de traditionele en  bijzondere afsluiting van het kaatsseizoen van de Federatie van Buiten afdelingen. Traditioneel omdat deze voor de 38e of 39e maal werd gehouden, bijzonder omdat klokslag 12.00 het kaatsen werd stil gelegd om met z'n allen een bord dampende erwtensoep en roggebrood met spek te gaan eten. Dit jaar, vanwege het 90-jarig bestaan van de FBA, werd afgesloten met een Chinees buffet. 

Er werd gekaatst in een A, B en C-klasse. Voor een de winnaar waren er herfstkransen met stoofperen een echte Spakenburger rollade.

In de A-klasse, waarin een ½ competitie gekaatst werd oor 4 parturen was het tot het de laatste partij en het laatste eerst spannend voordat Franke Ferwerda (Hilversum), Peter Veltman (Den Haag) en Raoul Wouters (Haarlem) zeker wisten dat zij met de kransen om naar huis zouden gaan. De 2e prijs was daardoor voor Marinus Grond (Hilversum), Liron Siderius (Dronten) en Nynke Brandsma (Amsterdam).

In de B-klasse ging de eerste prijs naar Rob van Otterloo (Dussen), Jentje Deelstra (Den Haag) en Fokje Siderius (Badhoevedorp) die alle andere parturen slechts een eerst gunden. De 2e prijs ging naar Lolke Bierma (Heemskerk), Tony Gijswijt (Badhoevedorp) en Lammert Miedema (Cornwerd), die 2 van de drie partijen met  5-4 wisten te winnen.

In de C-klasse werden er in wisselende partuur samenstellingen een 5-tal partijen gespeeld. De 1e prijs was voor Haye Nicolay (Oudorp), 2e werd Benno Claassen (Oosthuizen), 3e Tom Twerda (Dieren) en 4e Jelle Visser (Castricum).

Tijdens de erwtensoep werd dit jaar ’pollepel’ wisseltrofee door Steven van der Meer namens de snertpartij commissie uitgereikt aan Nynke Brandsma van Kaatsclub Amsterdam voor haar enorme en enthousiaste inzet voor het kaatsen in het algemeen en in het bijzonder voor de FBA. Voor foto's van de snertpartij klik hier