Go to ...

Kaatsclub Amsterdam

Alles over Kaatsen in Amsterdam

Zoeken

RSS Feed

januari 17, 2022

Nachtkaatsen, toch wel bijzonder


hopOp dinsdag 23 augustus 2011 werd er in de avond en nacht gekaatst op het verlichte veld van AAC rugby op sportpark de Eendracht te Amsterdam.Maar liefst 6 parturen speelden meerdere partijen met een zogenaamde ‘zachte bal’ die hoger stuitert en bij lantaarn verlichting iets beter te zien is dan de traditionele kaatsbal. Ook wordt er bij het kaatsen met de zachte bal geen handschoen gebruikt, waardoor en veel meer ‘tric trac’ spel te zien was.

Aan het begin van de avond regende het nog pijpestelen en was het maar goed dat de aan de wedstrijd voorafgaande barbecue ‘overdekt’ kon plaatsvinden. Tegen middernacht kon voorzitter Lolke Bierma de prijzen, bestaande uit drogisterij-parfurmerie cadeaubonnen, uitdelen aan de winnaars. De eerste prijs was voor Fokje Siderius, Pieter van Tuinen en Klaas Siderius. De 2e prijs was voor Jessica Huizinga, Warner Stienstra en Hein-Jaap Hilarides.
Daarnaast kregen de winnaars van de 1e prijs in plaats van een krans nu een door Nynke Brandsma zelf gemaakte lauwer bal als symbool van toewensen van eewig durende roem.
Foto’s