Go to ...

Kaatsclub Amsterdam

Alles over Kaatsen in Amsterdam

Zoeken

RSS Feed

september 18, 2021

Geslaagde 40e editie Snertpartij


Op zaterdag 27 augustus werd voor de 40e keer de gehouden op het altijd knusse veld van kv HBC te Beverwijk. 

De 'snertpartij' is de traditionele en bijzondere afsluiting van het kaatsseizoen van de Federatie van Buiten afdelingen. Traditioneel omdat deze voor de 40e maal werd gehouden, bijzonder, omdat klokslag 12.30 het kaatsen werd stil gelegd om met z'n allen een bord dampende erwtensoepen en roggebrood met spek te gaan eten. Een iedere deelnemer werd welkom geheten  met een echte ezelsoor, een lokale lekkernij uit Heemskerk. Onder ideale, zomerse, omstandigheden werd er gekaatst in een A-, B- en C-klasse, waarbij menig partij op 5 eersten gelijk eindigde. Tijdens de snertmaaltijd  werd dit jaar de ‘pollepel’ wisseltrofee door Steven van der Meer namen de snertpartij commissie uitgereikt aan Anne de Jong en Rein Bos voor hun inzet t.b.v. de kaatssport, waardoor er ieder jaar weer 6 maal in de Zuiderzeehal te Wieringerwerf in de zaal gekaatst kan blijven worden.

Bij de A-klasse ging de 1e prijs naar het partuur van Franke Ferwerda (Hilversum), Klaas Siderius (Groningen) en Frans de Jong (Tilburg). De premie was voor Marco Lautenbach (Amsterdam), Roel Westerhof (Alkmaar) en Raoul Wouters (Haarlem).

In de B-klasse ging de 1e prijs naar Wopke Dotinga (Hoofddorp), Gerben Staphorsius (Dronten) en Jessica Huizinga (Amsterdam). De premie was voor Kees Sikkema (Dronten), Sieger Siderius (Dronten) en Fokje Sideriius (Badhoeverdorp).

In de C-klasse waren de kransen voor Rein Bos (Schagen), Benno Claassen (Oosthuizen) en Sjoerd Feenstra (Dronten).

Alle prijswinnaars kregen een enige, echte,  Spakenburger rollade, de 1e prijswinnaars kregen daarnaast ook een lokaal drankje en natuurlijk een herfst krans met kastanjes en stoofperen i.p.v. coniferen met bloemen. Na afloop van de prijsuitreiking werden Cees Hamersma, oprichter van de snertpartij, en Jelle Visser, kaatsliefhebber en ‘stipper’ van het kaatsen, door Lolke Bierma, voorzitter van Kaatsclub Amsterdam, in het zonnetje gezet door hun een primeur  cadeau te geven in de vorm van alvast herfstkrans a la 2015. Na de prijsuitreiking kon een ieder gebruik maken van een speciaal voor deze 40e editie van de snertpartij in gehuurde zalm vis en kip rokerij. Voor foto's klik hier