Go to ...

Kaatsclub Amsterdam

Alles over Kaatsen in Amsterdam

Zoeken

RSS Feed

september 22, 2021

Snertpartij 2017


Op zaterdag 30 september werd op het knusse veld van kv HBC aan de Spoorsingel te Beverwijk de traditionele en bijzondere afsluiting van het kaatsseizoen van de FBA gehouden. Traditioneel, omdat deze voor de 43e maal georganiseerd werd, bijzonder, omdat klokslag 12.30 uur het kaatsen stil gelegd werd om met z’n alleen een bord dampende erwtensoep en roggebrood met spek te gaan eten.

Er werd gekaatst in een A-. B- en C-klasse, waarbij er voor een ieder prijswinnaar een echte Spakenburger rollade was en voor de 1e prijswinnaars , in plaats van lauwer krans, een speciale lokale herfst herinnering in de vorm van grote pompoen met stoofperen.

In de C-klasse, waarbij een iedere kaatser 3 wedstrijden speelden in wisselende partuur samenstelling, gingen de prijzen naar Steven van der Meer (Beverwijk), Jelle Visser (Castricum) en Andries Deinum (Alkmaar).

In de B-klasse, waarbij een iedere kaatser ook 3 wedstrijden speelden in wisselende partuur samenstelling, gingen de prijzen naar Jentje Deelstra (Rijswijk), Gerben Staphorsius (Dronten), Gerd Wouters (Haarlem), Wibe Hoitinga (Boazum) en Lieuwe Boersma (Apeldoorn).

In de A-klasse werd een ½ competitie gespeeld, waarbij de prijs ging naar Arjen Staphorsius (Dronten), Siebe bij de Ley (Groningen) en Gerrie Otter (Goutum).
De Premie ging naar Thomas Frietema (Amsterdam), Wybren van de Woud (Goutum) en Marcus Kruger (Boazum).
De 3e prijs ging naar Kees Adema (Amsterdam), Jan de Jong (Menaldum) en Frans de Jong Tilburg