Go to ...

Kaatsclub Amsterdam

Alles over Kaatsen in Amsterdam

Zoeken

RSS Feed

september 22, 2021

Zonovergoten kaatsdag te Amsterdam


    Op zaterdag 8 juni organiseerde Kaatsclub Amsterdam haar      jaarlijkse landelijke kaatswedstrijd in KNKB-FBA verband  .     Ditmaal een senioren 'afdelings'- en en 'door elkaar loten' wedstrijd. De wedstrijd vond plaats op Sportpark de Eendracht te Amsterdam-Geuzenveld, bij het altijd gezellige sfeervolle accommodatie van SV Parkstad. Mooi weer, een licht briesje, een prima loting en door wedstrijd sponsor Marcus Frietema Afbouw  beschikbaar gestelde mooie te behalen BBQ prijzen, zorgden er voor dat er van begin tot het einde door een iedere deelnemers voluit gekaatst werd.  
Bij de 'door elkaar loten' wedstrijd was de derde prijs voor het partuur van Berend Smit (Uithoorn), Gerd Wouters (Haarlem) en Jan van der Meulen (Franeker). In de finale wonnen Minze Tolsma (Nieuwegein), Gerrit Sijtsema     (Zaltbommel) en Roel Westerhof (Alkmaar) met 5-4 en 6-0 van de premie winnaars Jelle Visser (Castricum), Sybren Feenstra (Dronten ) en Kees Sikkema (Dronten).
   Bij de 'afdelings' wedstrijd was de derde prijs voor het partuur van Den Haag met Gerben Bootsma, Peter Veltman en Simon van der Gaast. In een bloedstollende finale won het partuur van Hilversum met Jan Rense Visser, Marinus Grond en Franke Ferwerda met 5-5 en 6-2 van Dronten met Arjan Staphorsius, Liron Siderius en Ludy Limburg. Nadat de beide 1e prijs winnaars met een lauwerkrans gehuldigd waren (= symbolisch toebedelen van eeuwige roem), werd Roel Westerhof uit Alkmaar uitgeroepen tot Koning (beste kaatser van de  dag) en mag zich dan tot de wedstrijd van volgend jaar eigenaar noemen van de wisselbokaal in de vorm van een 'heus' Amsterdammertje. Voor foto's van deze wedstrijd
klik hier en voor het tweede album klik hier.

Op 13 juli om 13.00 uur, wordt de 'Vondelpark' partij, een kaatswedstrijd met zachte bal, gehouden in het Vondelpark, ingang Vondelkerkstraat ter hoogte van Overtoom 449, tramlijn 1 halte Rhijnvis Feitstraat. Een ieder belangstellende die hieraan wil deelnemen kan zich daar toe aan melden bij info@kaatsclubamsterdam.nl of via facebook 'Kaatsvereniging Amsterdam'.