Go to ...

Kaatsclub Amsterdam

Alles over Kaatsen in Amsterdam

Zoeken

RSS Feed

januari 17, 2022

Zeer spannend kaatsen op de ´Snertpartij’


img_4183Op zaterdag 24 september 2011 werd de “SNERT-partij”, de traditionele en bijzondere afsluiting van het kaatseizoen van de Federatie van Buiten afdelingen, gehouden op het knusse complex van korfbalvereniging HBC aan de Spoorsingel te Beverwijk.

Traditioneel, omdat deze voor de 37e of 38e maal werd gehouden, bijzonder omdat klokslag 12.30 uur het kaatsen werd stil gelegd om met z’n allen een bord dampende erwtensoep en roggebrood met spek te gaan eten. En het seizoen werd afgesloten zoals het was begonnen, ‘zonovergoten’ met spannende partijen. Er werd gekaatst in 3-tal klassen.

 

In de A-klasse ging de eerste prijs naar het meest complete partuur bestaande uit Nynke Brandsma (Amsterdam), Simon van der Gaast (Den Haag) en Raoul Wouters (Haarlem). De premie was zeer verrassend voor het duo Arjen Staphorsius (Dronten) en Peter Veltman (Den Haag).

In de B-klasse werd er zeer spannend gekaatst. Maar liefst 4 partijen eindigden op 5 eersten gelijk, waarvan een 3-tal partijen zelfs op 5-5 en 6-6 gelijk. De eerste prijs was voor Berend Smit (Uithoorn), Harm Dijkstra (Zaandam) en Kees
Sikkema (Dronten). De welverdiende premie ging naar het partuur van Sieger Siderius (Dronten), Jan Veenstra (Apeldoorn) en Siebe van de Zee (Dronten).

In de C-klasse, werd er 3 keer gekaatst in wisselende partuur samenstelling. De eerste prijs was hier voor Anne de Jong (Middenmeer) die, in tegenstelling tot alle anderen, wèl al zijn partijen royaal wist te winnen.

Net als in voorgaande jaren waren er voor de 1e prijs winnaars speciale, van kastanjes en stoofperen gemaakte, ´herfst kransen´.

Foto’s snertpartij