Go to ...

Kaatsclub Amsterdam

Alles over Kaatsen in Amsterdam

Zoeken

RSS Feed

januari 17, 2022

Zeer geslaagde Vondelparkpartij


Vorig jaar werd vanwege hevige regenval en een blank staand Vondelpark de zachte bal partij in het Vondelpark afgelast. Dit jaar werd er door Kaatsclub Amsterdam een nieuwe poging gedaan voor een zachte bal kaatspartij in het Vondelpark.

Op zaterdag 13 juli waren de weergoden ons dit jaar wel zeer welwillend! 's Ochtends vroeg bij het leggen van het veld was het al gezellig druk met hardlopers en honden die ook zeer geïnteresseerd waren in de kaatsballen. De kaatsmuur kwam voor deze gelegenheid speciaal uit Friesland en hiervoor werd een mooie plek gezocht.

Kaatsmuur

De kaatsmuur trok zoals gehoopt de nodige belangstellenden die onder toeziend oog van bondscoach Geert van der Velden samen met Ierse One Wall speler Kevin Barrett een poging konden wagen. Doordat het spel met een zachte bal wordt gespeeld kon een ieder gemakkelijk kennis maken met een mooie variant op de kaatssport.

Wedstrijd

Naast de kaatsmuur werd er ook een wedstrijd met de zachte bal gespeeld. Hiervoor konden we spelers vanuit alle windstreken van het land verwelkomen. Van Friezen die er een weekendje weg van maakten tot Brabanders die altijd in zijn voor een leuke wedstrijd op een unieke plek. Dankzij het mooie weer werd het ook daadwerkelijk een unieke plek. Omringd door talloze mensen die op hun kleedje van de zon aan het genieten waren, werden er drie wedstrijden in wisselende formatie gekaatst. Ook tijdens deze wedstrijd kwamen er veel mensen vragen of dit nu kaatsen was en wat de spelregels nu precies zijn. Nadat een ieder 3 partijen had gespeeld in de A-klasse of B-klasse werd de stand opgemaakt.

In de A-Klasse gingen de prijzen naar: 1e) Pier Hibma 2e) Eibert Tigchelaar 3e) Marcus Frietema

In de B-klasse gingen de prijzen  naar: 1e) Geert Melchers 2e) Tjitske Tolsma 3e) Jan Veenstra

Terug kijkend op de dag kunnen we van een zeer geslaagde dag spreken! Dit zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen en we hopen dan weer op mooie wedstrijden, fantastisch weer en ook weer vele enthousiaste deelnemers!

Tot volgend jaar!        Voor foto's klik hier